Importanta aspirarii covoarelor

1_aspirarea_covoarelor

 

 

 

 

 

 

 

Orice spalatorie si curatatorie de covoare, recunoaste importanta operatiunii de aspirare a covoarelor, acesta constituind primul pas in obtinerea unei suprafete curate.

Aspirarea propriu-zisa constituie cea mai usoara si eficienta modalitate de a pastra covoarele curate pentru o perioada mai lunga de timp. Se recomanda aspirarea cel putin de doua ori pe saptamana, si  zilnica in zonele cu trafic intens, folosind un aspirator cu un filtru foarte bun.

Stiati ca aproximativ 85% din sol si murdarie se prezinta sub forma uscata si poate fi inlaturat prin aspirarea regulata? Restul de 15 % constituind un amestec de materie lipicioasa si uleioasa care se acumuleaza in fibre, si, care poate fi inlaturata numai prin curatare profesionala. Prin aspirarea si curatarea in profunzime a covoarelor, se elimina particulele de praf, scame si fibre moarte, astfel incat suprafata sa fie pregatita pentru spalarea propriu-zisa. Trebuie retinut ca un aspect deosebit de important in procesul de curatare al covoarelor il reprezinta aspirarea! Aceasta se va realiza pe ambele fete ale covorului, folosind utilaje profesionale care garanteaza eliminarea prafului in profunzime, protejand in acelasi timp firele si tesatura.

Este binecunoscut faptul ca praful din covoare, acarienii, arahnide microscopice, cat si alti poluanti atmosferici pot provoca numeroase afectiuni alergice sau pot contribui la agravarea unor probleme de sanatate. De asemenea, prezenta animalelor de casa  creste riscul de a dezvolta aceste afectiuni, de aceea, frecventa aspirarii si curateniei trebuie marita.

Dar cand si mai ales de ce sa apelati la serviciile unei spalatorii si curatatorii de covoare profesionale? Specialistii recomanda curatarea si spalarea profesionala a covoarelor, mai ales a celor care sunt supuse unui trafic pietonal intens, pentru rezultate satisfacatoare.Toate covoarele, mochetele si carpetele sunt diferite si necesita tratamente diferite. Profesionistii au cunostintele si echipamentele necesare, pentru a gasi cele mai bune solutii pentru fiecare in parte. Pe termen lung, apeland la serviciile profesionale de spalatorie a covoarelor, veti economisi bani si veti prelungi durata de viata a textilelor dumneavoastra.